Hier zijn ze dan, de 3 beste treinritten door Europa!

Indien je bepaalde landelijke treinorganisaties gewoon bent vergeet je soms hoe prachtig (en leuk) een treinritje kan zijn. Daarom lijsten we in het teken van #ZinvolleZomer onze favoriete treinritten door Europa voor je op!

West Highland Line, Schotland

Deze rit wordt als een van de beste treinreizen ter wereld beschouwd. En met goede reden! Beginnen doe je in Glasgow en een kleine 4 uur later sta je of in Maillaig (of Oban als je voor de eerste route kiest). Twee havensteden in het Westen van Schotland. Je rijdt langs Loch Lomond & The Trossachs National Park. Daar zit je op de eerste rij om van de prachtige contrasten in het Schotse landschap te genieten.

Bovendien passeer je langs het GlenFinnan Viaduct. Ook wel bekend als de viaduct op de route die Harry Potter volgt op zijn reis naar Zwijnstein. Jawadde!

Bernina Express, Zwitserland – Italië

Deze klinkt je misschien bekender in de oren. Een groot deel van deze spoorwegen zijn zelfs UNESCO Erfgoed. Proficiat!

De Zwiterse bergen worden meestal van verraf bewonderd maar aan de hand van deze treinrit worden de rollen eindelijk omgedraaid. Je startpunt is Chur, Zwitserland en je stapt af in het Italiaanse Tirano. 144 kilometer genieten en ontspannen! Met adembenemende landschappen en viewpoints.

Van Belgrado naar Bar

Prachtige landschappen aan een laag prijsje (20 euro)? Hier moet je zijn! Op stap door Belgrado, Servië deze zomer? Dan spring je best eens op een trein richting Bar (Montenegro). Tunnels, bruggen, hoogtes en laagtes. Deze rit heeft het allemaal. Je rijdt zelfs op een van de hoogste spoorbruggen ter wereld: het Mala Rijeka viaduct. Deze treinroute past dus perfect in de reisplannen van heel wat Europese studenten. Servië, Montenegro en andere landen in het oosten van Europa worden elk jaar een stuk populairder!

bron: natuur en milieu

Profile

Georgina Cocker

14 augustus 2019