Plastic free op kot? Een eitje!

Jij wilt zo eco, duurzaam, plastic free mogelijk leven op kot? Onmogelijk zeg je? Nein man, met deze tips en gadgets is dat zo gefixt!

De Billie Cup

 

Op weg naar de les nog vlug een koffietje kopen bij je favoriete zaak op de hoek? Herkenbaar! Maar jammer genoeg geven ze je een plastic (of papieren) bekertje mee dat toch maar in de vuilnisbak belandt. Oplossing? Billie Cup! Een systeem van herbruikbare bekers waarbij je 1 euro waarborg betaalt en op een duurzame manier geniet van een take away drankje. Beker niet meer nodig? Dan wissel je hem bij je barista gewoon weer in.

Een faire drinkbus

 

De drinkbus is weer he-le-maal in! Onze tip? Deze waterfles/thermos van Fair & Square wordt in 100% duurzame werkcondities geproduceerd. Bovendien gebeurt dat allemaal op CO2-neutrale manier. De broeikasgassen die vrijkomen bij het creëren (en verzenden) van deze waterflessen worden geneutraliseerd door het bijplanten van bomen in ontboste gebieden in Madagascar. So beautiful. So circle of life. Bestel hem hier.

Doe iets met je restjes

 

Voorzie enkele herbruikbare doosjes op kot en koop een goede brooddoos. Super handig om restjes in op te bergen en weer mee te nemen naar de les. Dat bespaart je ook wat geld! Meer nog: download de Too Good To Go app. Ga met je brooddoos of andere herbruikbare doosjes naar je lievelingszaak en vecht mee tegen voedselverspilling. Voor welke surprise box ga jij?

Voorbereid naar de supermarkt!

 

Volgende stap: plasticvrij je boodschappen doen. In heel wat winkels proberen ze plastic te weren. Hier moet je op voorbereid zijn. Neem altijd enkele bio-netjes mee voor je fruit en groenten. Zijn ze toch in plastic gewikkeld? Ga dan voor de andere optie of laat plastic gewoon achter. Je kan zelfs verder gaan door je boodschappen te doen in plasticvrije winkels zoals Ohne!

Check je badkamer

 

Om plasticvrij te leven op kot moet je verder kijken dan eten en drinken alleen. Neem eens een kijkje in je badkamer! Plastic everywhere. Simpele tip? Skip de verpakking! Een tandenborstel van bamboe poetst even goed als eentje van plastic.

Kies voor een shampoo, conditioner of zeep zonder verpakking. Deze plasticvrije producten gaan vaak een stuk langer mee, zijn volledig afbreekbaar en werken even goed! Passeer eens langs de Lush, Holland & Barnett of koop het gewoon online.

Heb jij nog leuke tips of gadgets die je gebruikt om plasticvrij te leven op kot? Laat het ons weten en misschien zie jij je tip hier binnenkort verschijnen. Misschien zoek je nog een studentenjob die een positieve impact maakt? Klik dan op onderstaande knop. Zoals Eddy Wally het zou zeggen: wauw wauw wauuww!

Profile

Georgina Cocker

7 oktober 2019